Informatie voor scholen

Onze ondersteuning voor scholen

Docentassistenten

Wij zetten onze studenten in om de docent te ondersteunen en hun werkdruk te verlagen. Lees meer over hoe zijn van waarde kunnen zijn op school.

Het NPO

Met de inzet van studenten kunnen wij veel betekenen voor jouw school. Lees meer over hoe wij met drie structurele interventies scholen ondersteunen.

Online 1 op 1 bijles

Met onze 1 op 1 begeleiding worden scholieren bijgespijkerd in een vak of geholpen met studievaardigheden. Wij regelen flexibel en snel de match!

Berni Drop
Schoolleider Montessori Nijmegen
Read More
"Wij hebben veel aan Studenten Helpen Scholieren. De studenten maken makkelijk contact met ons en de leerlingen, krijgen een training, hebben hardcore kennis op een specifiek gebied en veel algemene kennis, en nemen ons veel werk uit handen. Daarnaast zijn ze gewoon aanstekelijk en brengen veel energie mee."
Linda de RuiterSchoolleider de Amersfoortse Berg
Read More
"Dit jaar zijn we een samenwerking aangegaan met de organisatie Studenten helpen scholieren. Het contact met de organisatie verloopt prettig: de lijnen zijn kort en dat maakt dat we elkaar makkelijk vinden. Van de leerlingen horen we terug dat ze heel positief zijn. De kwaliteit van de bijlessen wordt gemiddeld met een 8,8 beoordeeld, dus dat zegt genoeg."
Reinier VergunstTeamleider HAVO Fioreti College
Read More
"Jullie zijn super flexibel, houden je altijd aan onze afspraken, en onze leerlingen zijn heel erg enthousiast over de 1-op-1 ondersteuning, ze voelen zich echt gezien en gehoord door de studenten. Ik word heel erg blij van de samenwerking."
Previous
Next

Het Nationaal Plan Onderwijs

Vanuit de menukaart van het Nationaal Plan Onderwijs is een wetenschappelijke basis gelegd om effectief “leerachterstanden” in te halen. Het afgelopen jaar hebben wij scholen succesvol geholpen met het op maat begeleiden van ruim 1500 scholieren. Daarnaast hebben onze docentassistenten tientallen docenten geholpen en werk van hen overgenomen. Zowel onze 1 op 1 ondersteuning als de docentassistenten werden heel erg gewaardeerd door de studenten en docenten. Maar we geloven ook dat we nog meer kunnen betekenen op een structurele manier.

Zo zien wij in dat de subsidies van het Nationaal Plan Onderwijs voornamelijk zijn gericht op het op korte termijn inhalen van leerachterstanden. Wij geloven dat onze studenten daarin van grote waarde kunnen zijn, maar geloven ook dat zij impact kunnen maken die verder reikt dan de komende twee schooljaren. Wij hebben daarom hieronder een overzicht gemaakt van interventies van onze docentassistenten. Wij geloven dat zij nog meer kunnen betekenen dan de menukaart aangeeft. 

Vakinhoudelijke ondersteuning voor scholieren:

Wie bieden online 1 op 1 begeleiding aan voor scholieren. Afgelopen jaar hebben wij ruim 1000 1-op-1 bijlesprogramma’s met succes afgerond. Ons bijlesprogramma werd gemiddeld met een 8,8 beoordeeld door scholieren. Daarnaast kunnen docentassistenten groepjes scholieren gedurende de les apart nemen. Dit kan op structurele basis binnen en buiten het klaslokaal gedurende schooldag plaatsvinden.

4 maanden leerachterstand inhalen met een redelijk wetenschappelijke fundering.

Kennis en vaardigheden stimuleren:

Studenten kunnen ingezet worden om docenten te ondersteunen met verschillende bewezen methodes van de menukaart. Voorbeelden zij het leren van en met mederleerlingen, individuele instructie, samenwerkend leren en beheersend leren. Zo kan een student de docent ondersteunen met de implementatie van zo een interventie in het klaslokaal en de evaluatie ervan zodat de methode effectief blijft en de docent geen extra werkdruk ervaart.

5 maanden leerachterstand inhalen met een sterke wetenschappelijke fundering.

Studenten scholieren ondersteunen met de ontwikkeling van metacognitie en zelfregulerend leren:

Studenten ontvangen via onze academy training om hier succesvol scholieren in te stimuleren. Bovendien staan studenten dichtbij de leefwereld van scholieren. Vanuit hun persoonlijke ervaring als peer-student kunnen ze scholieren leren meer eigenaarschap te hebben over hun leerproces. 

7 maanden leerachterstand inhalen met een sterke wetenschappelijke fundering.

Waarom Studenten Helpen Scholieren?

Kwaliteit studenten

We selecteren kritisch op de eindcijfers en pedagogische vaardigheden van studenten. Ook volgen de studenten een academy van een aantal maanden in samenwerking met de ULO van Utrecht, Remind learning, Operation Education en nog meer onderwijs partners.

De docent ontlasten

Op de korte termijn ontlasten studenten docenten en verlagen daarmee hun werkdruk. Op de lange termijn proberen wij samen met onze partners, scholen en docenten studenten te inspireren om te werken in en voor het onderwijs.

Wij maken impact

Onderwijs draait om maatwerk. En juist hier zijn wij goed in. Het afgelopen jaar zijn zowel docenten als scholieren erg tevreden geweest met onze studenten! Maar behalve dat denken we ook heel goed na over wat wij kunnen betekenen op de lange termijn voor jouw school.

Verbinding hoger onderwijs en voortgezet onderwijs

Dankzij onze samenwerkingen met Universiteit Utrecht en de VSNU maken wij een verbinding tussen het hoger onderwijs en voortgezet onderwijs. Wij voeren daarnaast innovatieve en science-based interventies uit om de school optimaal te ondersteunen!

Previous
Next

Studenten helpen scholieren

Neem contact op