Informatie voor scholen

Studenten Helpen Scholieren is er voor scholen op drie manieren:

Docentassistenten

Wij zetten onze studenten in om de docent te ondersteunen en hun werkdruk te verlagen. Lees meer over hoe wij van waarde kunnen zijn op school.

Het NPO

Met de inzet van studenten kunnen wij veel betekenen voor jouw school. Lees meer over hoe wij met drie structurele interventies scholen ondersteunen.

Online 1-op-1 bijles

Dankzij onze 1-op-1 begeleiding worden scholieren bijgespijkerd in een vak of geholpen met studievaardigheden. Wij regelen flexibel en snel de match!

Berni Drop
Schoolleider Montessori Nijmegen
Lees verder
"Wij hebben veel aan Studenten Helpen Scholieren. De studenten maken makkelijk contact met ons en de leerlingen, krijgen een training, hebben hardcore kennis op een specifiek gebied en veel algemene kennis, en nemen ons veel werk uit handen. Daarnaast zijn ze gewoon aanstekelijk en brengen veel energie mee."
Linda de RuiterSchoolleider de Amersfoortse Berg
Lees verder
"Dit jaar zijn we een samenwerking aangegaan met de organisatie Studenten helpen scholieren. Het contact met de organisatie verloopt prettig: de lijnen zijn kort en dat maakt dat we elkaar makkelijk vinden. Van de leerlingen horen we terug dat ze heel positief zijn. De kwaliteit van de bijlessen wordt gemiddeld met een 8,8 beoordeeld, dus dat zegt genoeg."
Reinier VergunstTeamleider HAVO Fioreti College
Lees verder
"Jullie zijn super flexibel, houden je altijd aan onze afspraken, en onze leerlingen zijn heel erg enthousiast over de 1-op-1 ondersteuning, ze voelen zich echt gezien en gehoord door de studenten. Ik word heel erg blij van de samenwerking."
Previous
Next

Het Nationaal Plan Onderwijs

Door de menukaart van het Nationaal Plan Onderwijs is een wetenschappelijke basis gelegd om effectief “leerachterstanden” in te halen. Het afgelopen jaar hebben wij scholen uit heel Nederland succesvol geholpen met het op maat begeleiden van ruim 1500 scholieren.

Daarnaast hebben onze docentassistenten tientallen docenten geholpen en hen succesvol ondersteund. Maar we geloven ook dat we nog meer kunnen betekenen. Zo focussen wij op hoe wij structureel van waarde zijn van de school. 

De subsidies van het Nationaal Plan Onderwijs zijn voornamelijk gericht op het inhalen van leerachterstanden op de korte termijn. Wij geloven dat onze goed getrainde studenten daarin van grote waarde kunnen zijn.

Tegelijkertijd geloven wij ook dat we het verschil kunnen maken dat verder reikt dan het inhalen van leerachterstanden. Dit verschil reikt verder dan de komende twee schooljaren. Daarom hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van interventies waar onze docentassistenten perfect in kunnen ondersteunen.

Vakinhoudelijke ondersteuning voor scholieren:

Studenten Helpen Scholieren biedt online 1-op-1 begeleiding aan voor scholieren. Afgelopen jaar hebben wij ruim 1000 1-op-1 bijlesprogramma’s met succes afgerond. Ons bijlesprogramma werd gemiddeld met een 8,8 beoordeeld door scholieren. Daarnaast kunnen docentassistenten groepjes scholieren gedurende de les apart nemen en groepsbijlessen geven in tussenuren. Dit kan binnen en buiten het klaslokaal gedurende de schooldag plaatsvinden.

4 maanden leerachterstand inhalen met een redelijk wetenschappelijke fundering.

Kennis en vaardigheden stimuleren:

Onze studenten kunnen ingezet worden om docenten te ondersteunen met bewezen effectieve methodes van de menukaart. Voorbeelden zijn het leren van en met medeleerlingen, individuele instructie, samenwerkend leren en beheersend leren. 
Dit werkt als volgt: Een student kan de docent ondersteunen met de implementatie en evaluatie van een interventie in het klaslokaal. Zo zorgt de student dat de methode wordt ingevoerd en ervaart de docent geen extra werkdruk. 

5 maanden leerachterstand inhalen met een sterke wetenschappelijke fundering.

Studenten ondersteunen scholieren met de ontwikkeling van metacognitie en zelfregulerend leren:

Dankzij onze partner remind learning ontvangen onze studenten trainingen om succesvol scholieren te leren eigenaar zijn van hun eigen leerplan. Bovendien staan studenten dichtbij de leefwereld van scholieren. Vanuit hun persoonlijke ervaring als peer-student kunnen ze scholieren leren meer eigenaarschap te hebben over hun leerproces. 

7 maanden leerachterstand inhalen met een sterke wetenschappelijke fundering.

Waarom Studenten Helpen Scholieren?

Kwaliteit studenten

We selecteren kritisch op de eindcijfers en pedagogische vaardigheden van studenten. Ook volgen de studenten een intensief trainingsprogramma via onze academy. Dit doen wij in samenwerking met de ULO van Utrecht, Remind learning, Operation Education en de VU Amsterdam.

De docent ontlasten

Op de korte termijn ontlasten studenten docenten en verlagen daarmee hun werkdruk. Op de lange termijn proberen wij samen met onze partners, scholen en docenten studenten te inspireren om te werken in en voor het onderwijs.

Wij maken impact

Onderwijs draait om maatwerk. En juist hier zijn wij goed in. Het afgelopen jaar zijn zowel docenten als scholieren erg tevreden geweest met onze studenten! Bovendien denken we ook heel goed na over wat wij kunnen betekenen op de lange termijn voor jouw school.

Verbinding hoger onderwijs en voortgezet onderwijs

Dankzij onze samenwerkingen met Universiteit Utrecht en de VSNU maken wij een verbinding tussen het hoger onderwijs en voortgezet onderwijs. Wij voeren daarnaast innovatieve en evidence-based interventies uit om de school optimaal te ondersteunen!

Previous
Next

Studenten helpen scholieren

Neem contact op