Studenten inzetten in de klas

Hoe werkt student in de klas?

Een student is gedurende de hele werkdag aanwezig op school. De student wordt ingezet om verschillende taken van het docententeam over te nemen. Zo kunnen taken van één docent wiskunde voor een hele dag worden overgenomen, maar ook taken van docenten van verschillende vakken op dezelfde dag.

Doordat de student taken overneemt van de docenten hebben docenten extra tijd waardoor de werkdruk afneemt. Dit creëert ook de mogelijk voor docenten om zich te richten op taken die er voor hen toe doen. Bovendien kan de student fungeren als rolmodel en geven ze extra aandacht aan scholieren door bijvoorbeeld inhoudelijke vragen te beantwoorden.

Waarom studenten in de klas?

Ze verlagen de werkdruk van docenten

Studenten kunnen direct taken overnemen van het docententeam waardoor de werkdruk wordt verlaagd.

Ze zijn experts in hun vakgebied

Op zoek naar extra hulp in de klas voor bijvoorbeeld bèta-vakken? We kunnen studenten van een studie matchen aan een bijpassend vak!

Ze nemen een frisse blik mee naar school

Studenten kunnen docenten vanuit hun frisse blik inspireren. Ook trainen we studenten om feedback te geven en faciliteren wij intervisies.

Ze kunnen werkgeluk van docenten verhogen

Buiten het feit dat de werkdruk wordt verlaagd is het ontzettend leuk om een student in de klas aanwezig te hebben voor de docent!

De inzet van studenten in de klas

Ontlasten van werkdruk docenten
Door de inzet van studenten kunnen directe taken van docenten worden overgenomen zoals surveilleren, orde houden, lesvoorbereiding, nakijken of extra aandacht bieden aan scholieren. 

Uitval docenten van docenten opvangen
De huidige corona-crisis is een grote uitdaging voor veel scholen. Zo vallen er soms leraren uit door ziekte of omdat leraren in quarantaine moeten blijven en ontstaat er lesuitval. Het zoeken van vervangers is een grote uitdaging gezien het huidige lerarentekort. Door standaard studenten aanwezig te hebben op een school kunnen zij goed ingezet worden om uitval op te vangen en docententeams te versterken.

Hoe ondersteunen studenten het docententeam?

1. Door administratief werk over te nemen van de docent

2. Met Surveilleren en orde houden in de klas

3. Met vakinhoudelijke hulp en uitleg geven

4. Nakijken van huiswerk en toetsen

5. Extra aandacht besteden aan scholieren

6. Door te helpen met het voorbereiden van lessen

Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw school?

Score: 8+

Studenten helpen scholieren

Neem contact op