Ondersteuning op school

Naast online bijles ondersteunen wij scholen ook op andere manieren. Zo is het mogelijk leraren te ontlasten door de inzet van onze studenten. Zeker in de huidige corona-tijd is het fijn om de leraren te ontlasten! Lees hieronder wat wij voor jouw school kunnen betekenen:

Fysieke ondersteuning op school

Om scholen te ondersteunen met personele tekorten zetten wij studenten in om docenten persoonlijk te ondersteunen (PAL).​

Online hulp op school

Buiten fysieke ondersteuning op school kunnen studenten ook online dat ene zetje in de rug geven om alles (online) goed te laten lopen. 

Fysieke ondersteuning op school

Waarom?

De huidige corona-crisis is een grote uitdaging voor veel scholen. Zo vallen er soms leraren uit, dan weer scholieren en dan moet er weer een deel van de school in quarantaine. Dit maakt het uitdagend om lesuitval te voorkomen. Daarbij zijn de achterstanden van afgelopen jaar ook al aanwezig. Mede hierom willen wij graag helpen!

Studenten helpen scholen

Hier kunnen onze getrainde studenten goed van pas zijn. Onze studenten krijgen een training van de Universitaire Leraren Opleiding en verdiepende webinars zodat de beste studenten voor de klas kunnen staan. Met een frisse blik en een portie ervaring in de klas helpen de studenten jouw school (en docenten) op weg. 

Studenten hulp

Hoewel studenten-hulp op school geen nieuwe innovatie is, zorgen wij dat de studenten op jouw school zorgen niet enkel voor een lagere werkdruk, maar ook voor een frisse en innovatieve blik op school. Ze ontlasten, ondersteunen, maar prikkelen ook docenten!

Hoe zet jij studenten in?

Frisse blik

Met de frisse blik van een student krijgen de leraren pro-actieve hulp. Studenten kijken niet enkel naar wat er van hen gevraagd worden, maar gaan ook op zoek naar hoe zij vernieuwende ideeën kunnen implementeren.

Orde houden

Gezien de huidige corona-situatie gebeurt het vaak dat één of meerdere docenten thuis moeten zitten. Wanneer een docent online les geeft, kunnen studenten in deze situatie in de klas aanwezig zijn om orde te houden en te ondersteunen waar nodig.

Werkdruk veminderen

Studenten bieden praktische hulp zoals: helpen met nakijken, helpen lessen klaar te zetten en helpen met vragen beantwoorden van scholieren. Zo krijgen de docenten meer tijd en de scholieren meer aandacht!

Vakinhoudelijke hulp

Studenten zijn slim! Hun kennis, ervaring en vaardigheden ligt dichtbij de belevingswereld van scholieren. Onze getrainde studenten kunnen hebben vak inhoudelijke kennis. Van natuurkunde tot aan Nederlands, studenten helpen!

Online ondersteuning op school

Waarom?

Online ondersteuning biedt veel mogelijkheden. Zo kunnen studenten op afstand scholieren helpen, maar ook scholen. Indien scholieren thuis zitten, en moeite hebben met planningen maken of docenten moeite hebben met een online les in te richten kunnen onze studenten goed helpen!

 

Studenten helpen scholieren

Hulp kan op meerdere manieren! Studenten kunnen online de chat bijhouden en vragen beantwoorden, de docent assisteren met de online, maar ook scholieren in een break-out room meenemen en van extra uitleg voorzien.

Studenten hulp

Iedere docent wil graag aandacht geven aan alle scholieren. Sommige docenten willen wel innovatieve en leuke lessen opzetten, maar moeten altijd rekening houden met de eindexamen resultaten. Juist hiervoor kunnen studenten de docent online ondersteunen.

Vrijblijvend afspreken?

Score: 8+

Hallo@studentenhelpenscholieren.nl